Dans Dans - Cinder Bay

Dans Dans - Cinder Bay

Als vanuit het niets sijpelt het onnavolgbare Dans Dans terug onze oren in met de eerste nieuwe muziek in bijna vijf jaar.

In deze moeilijke tijden, waarin intimiteit en nabijheid vol gevaar zijn, levert Dans Dans de soundtrack van verbinding, communicatie, passie en samenhorigheid. Ergens in Cinder Bay (een niet-bestaande plaats) hurkte het trio rond het kampvuur en speelde daar tot hun vingers net zo warm waren als de sintels in het vuur.

Zoals we van Bert Dockx, Frederic ‘Lyenn’ Jacques en Steven Cassiers gewend zijn, klinkt het nieuwe muzikale brouwsel even ongrijpbaar als de vlammen van datzelfde kampvuur. De gitaar van Dockx likt eerst voorzichtig aan het hout, maar van zodra bassist Jacques en drummer Cassiers er zich mee bemoeien, slaat het brandje uit tot de takken verteerd zijn en de rust weer terugkeert.

Eén en ander belooft voor het vijfde album dat verwacht wordt in april en geproducet werd door Christine Verschorren (Ghinzu, Raymond Van het Groenewoud,…) die samen met de band de DAFT-studio’s indook.

Dans Dans-bassist Fred Lyenn Jacques creëerde een DIY-video met inkt op een roze ondergrond. Terwijl de inkt borrelt en bruist op de frequentie van de muziek, leiden de druppels een eigen leven of interageren ze met elkaar, voortgestuwd door de muziek.

24 februari 2021
Marc Alenus