#daPremière Nicolas Michaux - Parrot

#daPremière Nicolas Michaux - Parrot

Op 22 juli bracht de Belgische singer-songwriter Nicolas Michaux Parrot uit, de derde single van zijn aankomende album ‘Amour Colère’. Vandaag hebben wij de clip voor u in première!

Parrot, een voor de fans bekende favoriet uit zijn liveset, toont Brusselaar Nicolas Michaux van zijn meest groovy kant, waarbij zowel The Talking Heads als de Congolese ritmes, die al lang een invloed uitoefenden op zijn muziek, te horen zijn. Het nummer bevat Morgan Vigilantes strakke, droge drumgeluid, een kenmerk van Michaux’ productiestijl, samen met Michaux' gladde en intelligente gitaar- en baslijnen.

Het door Ted Clark en Clement Nourry gearrangeerde Parrot is zeker een funky danstrack, maar als je naar de tekst luistert, verrast Michaux met een zeer diepgravende tekst. Het nummer suggereert een politieke en sociale vervreemding en de verlamming die men voelt tegenover de massamedia, de wereldpolitiek en de monoliet die online cultuur is. In de woorden van Michaux: "Het is een frontale aanval op het conformistische en laffe deel dat in ons allemaal ligt". Sterke woorden voor een sterk nummer.

De video bij de single is niet minder sterk. De clip werd geregisseerd door beeldend kunstenaar Yoann Stehr (Aksak Maboul, Corps…) en toont een montage van journaalbeelden die op de maat van de muziek in lus werden gezet. De film "2020 In Your Face" kunnen worden genoemd. Hij toont een stroom van beelden die we allemaal wel al eens hebben zien passeren, maar die, achter elkaar gezet een wereld tonen waarin de dominante figuren (staatshoofden, miljardairs, gewelddadige politieagenten ...) in hun hemd worden gezet door hun vernietigende waanzin en agressiviteit te tonen. Tegenover hen staat een volk van hoop (gele hesjes, BLM, feministen, ecologisten, enz.). Let op: de video bevat aangrijpende beelden!

‘Amour Colère’ zal in september 2020 wereldwijd worden uitgebracht door Capitane Records. Het is de opvolger van ‘A La Vie A La Mort’ uit 2016. Herlees de recensie van die plaat hier.

26 augustus 2020
Marc Alenus