De Roma gaat voor kleiner in AMOR

De Roma gaat voor kleiner in AMOR

Sinds 1 september beschikt De Roma over een extra podium. In restaurant AMOR kon je voorheen al genieten van (gratis) concerten, maar nu wordt dit podium een volwaardig deel van de beleving en wordt er een plek geboden aan opkomende, veelbelovende artiesten uit binnen- en buitenland, die er in intieme setting kunnen optreden. 

Dan steken wij uiteraard graag een handje toe om AMOR onze liefde te betuigen en geven wij een kort overzicht van waaraan u zich daar kan verwachten de komende twee maanden. Het is in elk geval een prachtige doorsnede van waar ook De Roma voor staat.

Sebastian Plano - zondag 17 oktober

Deze Argentijnse componist, producer, cellist en multi-instrumentalist is niet in een hokje te stoppen. De roots in de volksmuziek en tango mengt hij met klassieke ervaring als cellist en de klanken van piano, kerkorgel, bandoneon, zang, reverb en lo-fi elektronica. Wie de zuiderse warmte nog wil blijven voelen, kan zich opwarmen aan onderstaande clip.

Chad McCullough - donderdag 21 oktober

Trompettist en bandleider Chad McCullough komt uit Chicago en stelt momenteel laatste album Forward (dat bij de “Best Jazz Releases of the year” werd gerekend door de Chicago Tribune en All About Jazz) voor. Voor de Europese tournee werden de Belgische muzikanen Bram Weijters (zie ook zijn Crazy Men), Piet Verbist en Lionel Beuvens naast pianist Rob Clearfield uit Parijs ingeschakeld.

Coline & Toitoine - dinsdag 26 oktober

(ma) was al eerder gecharmeerd door dit jonge duo dat bijzonder aanstekelijke elektropop in de vingers heeft. Coline wisselt gitaar, ukelele en bas af en past de warme stem met atypische korrel in op Toitoine's instrumenten. Die goochelt dan weer met meerdere synthesizers, percussie en piano's dankzij controllers. Misschien heeft u een voorbeeld van deze smeltkroes van eigen makelij, navigerend tussen elektro-energetische en indie-folk ballads, al wel horen passeren op de radio. 

aki - woensdag 3 november

Dit jonge jazzcollectief rond drumster Anke Verslype bracht in februari een eerste ep, 'Warme Dagen' uit. In juli volgde dan 'Niobe', waarvoor Verslype de muziek uitwerkte met Marjolein Vernimmen, Ruben De Maesschalck (bas) en Willem Heylen (gitaar). Zo speelden ze ook op de vorige editie van Jazz Middelheim, waar ze door Klara de verrassing van het weekend genoemd werden. 

Ruby Grace - dinsdag 16 november

Ook deze beloftevolle zangeres wist al meer dan één keer het hart van (ma) voor zich te winnen met de mix van pop en energieke trap/r&b, die zij hanteert. Debuutsingles Lipgloss en Glitter leverden dan ook zowel airplay als een podiumplek op Pukkelpop op. Intussen heeft de jonge Hasseltse ook nog een debuut-ep, 'Glossy Bisous', uitgebracht. Voor wie zijn muziek graag iets uitbundiger heeft.

Joshua J - vrijdag 26 november

In deze brede selectie mocht uiteraard ook hiphop niet ontbreken. Deze jonge Nederlandse singer-songwriter, multi-instrumentalist en rapper weet die plek mooi in te vullen met moderne r&b, hiphop en soul. Het debuutalbum '1998' (zijn geboortejaar) is een ongekend krachtige en persoonlijke plaat, waarop hij zijn lastige jeugd uit de doeken doet.

Ziet u één van deze concerten helemaal zitten, dan hebben wij goed nieuws voor u. Want wij mogen voor elk van deze optredens een duoticket weggeven. Stuur je naam door naar win@damusic.be en betuig je liefde voor de act van je dromen in een kort tekstje. 

10 oktober 2021
Patrick Van Gestel