Dieter Sermeus (The Go Find)

Achtergrond

Niet alleen onze eigen redacteurs hebben een mening over het afgelopen jaar, ook bekende en minder bekende individuen die nauw verbonden zijn met het muziekwereldje leggen dezer dagen hun ei op onze redactie. Hij staat te popelen om het podium op te springen en zijn binnenkort te verschijnen nieuwe plaat voor te stellen. Maar intussen hielden wij Dieter Sermeus staande om zijn zegje te doen over 2013.

Dieter Sermeus (The Go Find)Hoe zal 2013 in jouw muzikale geschiedenisboek gaan?

2013 is het jaar dat The Go Find na drie jaar eindelijk zijn vierde lp afwerkt. Het was met vallen en opstaan, vaak heel emotioneel maar altijd met veel liefde voor de muziek. We zijn blij! Trots ook dat we nog altjd kunnen rekenen op de steun van o.a. Morr Music, Rockoco, Toutpartout, vrienden etc. De volgende uitdaging is om zoveel mogelijk liedjes van de vier Go Find lp’s live te kunnen spelen zodat we eindelijk een set van drie uur kunnen volmaken! ;)

Wat vond jij de beste 5 platen van 2013?

1. Bill Callahan – ‘Dream River’
2. Prefab Sprout – ‘Crimson / Red’
3. Various - ‘Red Hot + Fela’
4. These New Puritans – ‘Field Of Reeds’
5. My Bloody Valentine – ‘mbv’

(maar niet vergeten: Deafheaven, Julia Holter, Julianna Barwick, The Knife, Kurt Vile, Foxygen, Baths, Youth Lagoon,…)

Wat  is de meest overschatte plaat van 2013?

Geen idee. Ik luister veel en soms vallen die blijkbaar gehypete platen mee, soms ook niet. Dan sta ik daar eigenlijk niet bij stil. Ik volg gewoon mijn buikgevoel. Ik probeer in het algemeen niet te veel tijd te steken in het neerhalen van andermans muziek. Daarvoor wordt er te veel goede muziek gemaakt. Ongelooflijk toch hoeveel knappe platen er worden gemaakt. Ik word er soms  radeloos van!

Wat is de meest onderschatte plaat van 2013?

Misschien toch die van Prefab Sprout. Het is echt een heel straffe plaat! Maar misschien is Prefab Sprout niet meteen sexy in de eenentwintigste eeuw. Luister toch maar, het zal je bevallen!

Wat vond jij de beste 3 concerten van 2013?

1. Ictus Ensemble (muziek van Peter Vermeersch en Thierry De Mey) – ‘What The Boy Does Not Remember’ (Vandekeybus en Ultima Vez) – De Singel. Onwaarschijnlijke muzikant die Peter Vermeersch. Ik volg hem niet echt actief maar hij kruist mijn pad op de meest onverwachte momenten. De eerste keer was bij een optreden van X-Legged Sally ergens begin jaren negentig in de Lintfabriek in Kontich. Om maar te zeggen…
2. Star Club West - verschillende locaties en data. Ik ben fan!
3. Mac DeMarco - Trix

Ik heb niet veel optredens gezien in 2013. Het kwam er niet van om verschillende redenen (zoals bijv het opnemen van een plaat), maar ik doe het wel ontzettend graag!

Wat was jouw fijnste concertervaring van 2013 en waarom?

Alle concerten waren broodnodig: een shot adrenaline!!!!!!!

Wat vond jij de beste song van 2013?

Daft Punk - Instant Crush - Ik ben een Daft Punk believer!

Wat vond jij de hatelijkste song van 2013?

Die zet ik altijd meteen af. Geen idee wie het was maar het was echt niet goed!

Naar wie moeten we uitkijken in 2014 en waarom?

Tinariwen, The War On Drugs, maar misschien vooral naar een nieuwe plaat van Few Bits (omdat Karolien steengoed is!)

Wat mogen we van jou verwachten in 2014?

Op 7 februari 2014 brengen we onze vierde plaat ‘Brand New Love’ uit. Daarna gaan we spelen (in België, maar hopelijk ook Duitsland, Zwitserland, Italië… en Turkije (yep!)) en we hebben er onwaarschijnlijk veel zin in. Ik ben ook ongelooflijk gelukkig dat ik met zo’n fijne bende muzikanten mag/kan samenspelen. Het is ook bijzonder fijn om in een buske Europa te doorkruisen en oude en nieuwe bekenden te ontmoeten. Dus: je mag een enthousiaste bende muzikanten verwachten, met liefde voor muziek en met liefde voor jou! Komt dat zien! 

25 december 2013