Divided - Days Undone (So Long)

Dit is de tweede single van de aankomende plaat 'Light Will Shine', die wordt uitgebracht door Dunk! Records.

Divided - Days Undone (So Long)

Het was blijkbaar één van de eerste nummers Divided voor het album begon te schrijven, maar het duurde een tijdje voordat de song volledig af was. De laatste wijzigingen in de arrangementen brachten ze zelfs in de studio aan.

Volgens de band was het een beetje puzzelen om alles, waarvan we wisten dat het erin zat, naar de oppervlakte te brengen. "Maar we waren er zeker van dat het, als het klaar was, één van de singles zou zijn. En we zijn erg blij met hoe het nummer is geworden. Het is een van de langere nummers en er wordt veel gespeeld met contrasten in volume en intensiteit, hetgeen onvermijdelijk uitmondt in een enorme climax", lichten ze toe. Tekstueel gaat het nummer over leven op een ongezonde plek en daar niets aan kunnen veranderen. 

De albumreleaseshow van de band in Wilde Westen op 5 april komt ondertussen ook dichterbij, de voorverkoop loopt al en binnenkort kan je het album al bestellen. Via Bandcamp kan je je de digitale versie al aanschaffen, maar laat ons eerst maar die nieuwe single keuren. 

13 februari 2024
Bert Gysemans