Float Fall - Forever

Float Fall - Forever

Op 24 augustus verscheen Forever, de jongste single uit het debuutalbum van Float Fall dat over exact een maand eindelijk in de rekken zal liggen.

“We schreven Forever toen we als band op het diepst zaten”, vertelt Ruben Lefever, Er is een periode geweest dat we ons totaal machteloos voelden terwijl er zoveel fout leek te lopen. Het is een nummer dat gaat over je zo hulpeloos voelen, dat je niet eens meer weet wat te voelen, laat staan wat te willen.”

Dat gevoel spreekt duidelijk uit de koele, mechanisch klinkende intro, de kille beat en de wanhopig klinkende zang. En toch is Forever vooral een nummer over hoop. Over doorzetten, weten dat je bij elkaar terecht kan, hoe moeilijk het ook gaat of hoe kil de wereld soms lijkt te zijn. Het is een song over weten dat iets, een levenslange droom, een innige liefde, in de sterren geschreven staat en “voor altijd” zal blijven bestaan.

Dat vertrouwen wordt verklankt door de stem van Rozanne Descheemaker die troostend zingt “stay near and stay forever” als was ze de rots waarop haar partner kan steunen.  

Het album ‘Float Fall’ verschijnt op 24 september. Je kan het hier bestellen.

 

Op 30 september stelt Float Fall het album voor in de AB. Het concert is uitverkocht.

25 augustus 2021
Marc Alenus