Galine - Team

Galine - Team

Galine Diana Kuyvenhoven en haar team staan klaar om na corona terug de podia te bestormen.

Later dit jaar verwacht Galine een tweede ep die 'Lilith' zal heten en uitkomt bij Starman Records. Met de eerste single daaruit, Team laat de zangeres voor het eerst in drie jaar nog eens van zich horen en toont ze nog niets verleerd te zijn. De band, bestaande uit Esther Coorevits (Noemie Wolfs, Jan Verstraeten), Wouter Vandersyppe (I Will, I Swear), Thomas van Caeneghem en Sven Sabbe (Momoyo), speelde wel nog een aantal shows. Dus helemaal stil lag ze niet, maar dit is wel het eerste nieuwe materiaal dat uitkomt.

Het voorzichtig dansbare Team brengt een tweezijdig verhaal: enerzijds gaat team over rivaliteit en over de eenzaamheid die bij een concurrentiestrijd kan komen kijken. Anderzijds vertelt het ook een verhaal van bevrijding en kracht voor diegene die beslist niet mee te gaan in een uitzichtloze competitie. 

De videoclip werd geregisseerd door Breyten van der Donck en is gebaseerd op een idee van Galine zelf, Thomas Van Caeneghem en Breyten van der Donck. Hij toont de zangeres en een team van ijsschaatsers op de Kristalijn-ijspiste in Gent en daaruit spreken ook sterk de gevoelens van isolement, samenhorigheid en het overwinnen van zware obstakels.

22 januari 2022
Marc Alenus