#Go-Betweens - The Go-Betweens - The Clock (2000)

#Go-Betweens - The Go-Betweens - The Clock (2000)

Het was single Bachelor Kisses die ons bekeerde tot The Go-Betweens. Die klonk immers als zoete honing voor een roedel beren en onze fascinatie en eeuwige bewondering voor deze Aussies was geboren.

Na een lange split, die inging in 1989, vielen Robert Forster en Grant McLennan vanaf 2000 elkaar terug in de muzikale armen om The Go-Betweens nieuw leven in te blazen. Dat leverde tussen 2000 en 2006 toch weer vier zeer fraaie platen op , maar het viel vooral de recensenten en de diehard-fans (waaronder ondergetekende) op, maar het publiek volgde een stuk minder dan in het eerste leven van The Go-Betweens.

Maar ze bleven consistent aan de weg timmeren tot die fatale meidag in 2006, toen Grant McLennan veel te jong overleed. Nochtans kondigde zich die 6de mei aan als zeer veelbelovend: McLennan was in opperbeste bui, de laatste plaat van The Go-Betweens ,'Oceans Apart', was zeer goed ontvangen met een Australische Grammy als gevolg, de backcatalogue zorgde voor geld op de bank, de muze was hem gunstig, songs bleven komen en diezelfde avond zou hij tijdens de housewarmingfuif voor zijn nieuwe woning in Brisbane vriendin Emma Pursey ten huwelijk vragen. Maar eerst nog een dutje en de eerste bezoekers vonden hem dood in bed, overleden aan een fatale hartaanval. Hij was pas achtenveertig.

Bijna profetisch zong hij in The Clock: “But then the clock turns / And it’s now / And it’s you-ou-ou-ou-ou-ou”.

 

24 oktober 2021
Laurens Leurs