Hypno5e - On The Dry Lake

Hypno5e - On The Dry Lake

Vandaag richten we onze blik op het zuiden, alwaar het uit Montpellier afkomstige postmetal/avantgarde gezelschap Hypno5e begin december het live album 'A Distant Dark Source Experience' boven het doopvont zal houden. 

Het is de live registratie van het in 2019 uitgebrachte album 'A Distant (Dark) Source', een conceptalbum over Tauca, een oud paleolithisch meer in Bolivia, waar zanger-gitarist Emmanuel Jessua opgroeide en waar hij nog dagelijks inspiratie blijft in vinden. Het meer verdween vijftienduizend jaar geleden en wat achterbleef, is een dor land met verschillende zoutmeren zoals de zoutwoestijn van Uyuni of Coipasa op vierduizendvijfhonderd meter hoogte in het Andesgebergte. 'A Distant (Dark) Source' is de muzikale vertaling van een nacht in deze niet alledaagse woestenij. 

Het album komt op 3 december uit, bestaat uit dubbel vinyl of cd met dvd. 'A Distance Dark Source Experience' werd eerder dit jaar opgenomen en komt volgens de band het kortst bij de echte live ervaring. Het album werd opgenomen in het Paloma-theater in Nîmes, waar achttienhonderd mensen kunnen zetelen en waar een driehonderdzestig-graden-video-opnamesysteem tot de standaarduitrusting behoort. 

Een voorproefje is er in de vorm van On The Dry Lake. Voor het aanschaffen van de plaat kan je terecht bij Pelagic Records.  

13 oktober 2021
Bert Gysemans