Inlandse Maatjes 40

Inlandse Maatjes 40

Met de focus op eigen land kunnen we alleen maar goedkeurend knikken. In dit kleine kikkerlandje gebeurt van alles op muziekvlak. Dat blijkt ook nu weer uit de selectie waarin verschillende genres van potige rock tot fijne Nederlandstalige pop passeert.

The Sore Losers – Heavyweight Champion

Op 22 oktober bevalt The Sore Losers van een vijfde album, ‘Ultra Electric’. Het weerhoudt de band er niet van om nog in de boksring te stappen een paar weken vooraf. De nieuwe single is geïnspireerd door Rocky Balbao.

Zanger Jan Straetemans: “In a corner of our studio hangs a tattered Rocky movie poster. One day I was fooling around, trying to come up with ideas for our new record when it spoke to me and urged me to write a song about a boxing champion: three rounds, all thriller no filler, from rise to fall. So I took the cue, got to work and the song turned out pretty good. We recorded the drums in a big bathroom next to our studio to make them sound huge. That worked out great so we decided to start the song with ‘m and even added in another drum break before the second verse. The chorus goes: “Why not? Why not? Why not? Cause nothing much is all he got.” That pretty much sums up where this guy is coming from and where he’ll end up.”

24/11/21 Vooruit, Gent
26/11/21 De Kreun, Kortrijk
27/11/21 Trix, Antwerpen
30/11/21, Depot, Leuven

This Can Hurt - Mikaela

Sven Vande Neste, zanger van This Can Hurt heeft een muze. Mikaela heet ze en dat is ook de naam van het album dat zijn band uitbrengt volgend jaar. En het is ook de titel van de nieuwe single van de band, een track waarop het viertal het stevige geluid van eerdere singles volhoudt, maar tegelijk een nieuwe catchiness toevoegt. De jaren tachtig zijn nog altijd alomtegenwoordig in de sound van This Can Hurt, maar dat doet geen pijn aan onze oren, integendeel.


foto: Alexander Popelier

LANI – Pink Champagne

Lani Pellegrini bracht met haar project LANI Pink Champagne uit, de derde single van een ep die begin 2022 uitkomt. Die wordt in februari voorgesteld in de Charlatan te Gent met een live band die leden van Ramkot en The Radar Station bevat.

Pink Champagne leunt in het begin sterk aan tegen Billie Eilish, maar LANI’s mix van sappige subs en boeiende melodieën heeft toch een eigen gelaat. Met een liefde voor diepe bassen en popcultuur slaagt LANI erin om deze aanstekelijk popsong in een vies glitterjasje en rode laarzen te steken. De song staat als een huis en straalt een gezonde dosis attitude uit.

Yevgueni – En Met Jou?

Klaas Delrue en co zetten de zoektocht naar de ultieme Yevgueni-sound en de ultieme popsong verder met producer Luuk Cox. Het resultaat zal in februari 2022 te horen zijn op het nieuwe, zevende album ‘Straks is ook goed’.

Eerste single En met jou? is meteen het gepaste visitekaartje. Wij horen er een vleugje Ou Est Le Swimming Pool in en de intro lijkt een beetje op Dead Disco Dancer van O. Children. En jij?

De song gaat over – hoe kan het ook anders? – opgesloten zitten en hoe je daar ook op de fijnste plek ter wereld, met de mensen die je het liefste ziet, vroeg of laat tegen in opstand komt. Over te vaak en te vrijblijvend vragen hoe het gaat. Met het beproefde en even vrijblijvende antwoord tot gevolg: En met jou?

Kommies – 4/2 Lose

4/2 Lose is een song van de legendarische postpunkgroep De Kommeniste. De originele song uit 1979 werd opnieuw opgenomen met groot respect voor de originele opname. Het resultaat klinkt uiterst catchy en dansbaar, vol verwijzingen naar de gloriedagen en het unieke geluid van De Kommeniste. Marcel Vanthilt leent zijn stem.  Deze single wordt door KOMMIES uitgebracht en is nu te vinden op alle streamers.

Check onze Spotifylijst voor nog meer inlandse en buitenlandse tracks die we de moeite waard vinden.

9 oktober 2021
Marc Alenus