Ioana Iorgu - I'm Happy

Ioana Iorgu - I'm Happy

Wij gelukkig ook!

Ioana Iorgu, onze favoriete Nederlandse artieste van het moment (zeg maar van de voorbije twee jaar), heeft weer een single uit en het is er één die nog niet op het mini-album ‘Thick Skin’, dat deze zomer uitkwam, stond, maar eentje van een volgende plaat die 'Mean Time' zal heten.

I’m Happy heet het kleinood en het is, ondanks de titel, een gitzwarte parel met ziedende, dissonante postpunkgitaren, gortdroge drums en een rammelende bas die je middenrif doet klapperen. Uit de kille, bijna gedeclameerde tekst spreek tweinig joie de vivre, hoogstens aanvaarding van de situatie. “It’s alright, I don’t mind” klinkt het schouderophalend tussen al het muzikale geweld.

Ioana Iorgu zelf zegt dat het nummer de verborgen ontevredenheid over het gewone leven als thema heeft, de vermoeiende gewoonte van automatische antwoorden op vragen als "Ben je gelukkig?" en de dubbellaagse gezichten die je tegenkomt. Ook gevoelens van depressie en het taboe om over emoties te praten zitten er in.

Anne Clark is (net zoals Bad Dream, dat ‘Thick Skin’ afsluit) niet ver weg, ook al koos Iorgu voor minder elektronica en meer postpunkgeweld. Ook fans van Julia Shapiro of de Belgische ILA zullen dit dus zeker smaken.

6 oktober 2021
Marc Alenus