Kowzi - Back to Good Times

Kowzi - Back to Good Times

Stilaan meer Loney Dear en minder Beatles en Steely Dan

Kowzi is het muzikale geesteskind van Olaf Janssens. Zowel tekst en muziek als productie neemt hij voor eigen rekening. Al sinds het ontstaan van Kowzi in 2009 is dit de band rond Brecht Decroos, Bart Van Liefde, Ben Van Camp en natuurlijk Olaf Janssens himself. Met de release van ‘Way To Go’ (2020) evolueerde de band stilaan naar “een band rond Olaf Janssens”.

En nu is Kowzi meer en meer getransformeerd naar een soloproject. Janssens houdt ervan zich terug te trekken in zijn studio, alles zelf in te spelen en op te nemen… en dan weer te verwijderen. Tot de perfecte song zich neerlegt. Hij neemt daar de tijd voor en dat maakt dat de songs, die hij komend jaar met Kowzi op de wereld loslaat, meer gepolijst en verfijnd dan ooit klinken.

Eerste voorbeeld daarvan is nieuwe single Back To Good Times waarin hij iemand bezingt die in het verleden leeft en ervan overtuigd is dat vroeger alles beter was. Of is het iemand die een relatie wil beëindigen? Of beide? Hoe dan ook. Met deze single hijst hij zich naast acts als Spencer The Rover of Loney Dear, getuigend van een ongelooflijke zin voor perfectie en melodie.

Naar verluidt ontstond er bj Janssens een gevoel van vrijheid nadat hij zich losrukte van de traditionele bandbezetting en instrumenten en is hij op dit eigenste moment met drie nieuwe Kowzi-albums bezig. Dat belooft!

27 januari 2023
Marc Alenus