KRAS! - She's Your Dog

KRAS! - She's Your Dog

Wat hebben we hier?

Hadewig Kras is niet je doorsnee zangeres. Ze komt op voor vrouwenrechten en laat ook bij andere zaken de stem horen. En wat een stem! De Nederlandse, die in Antwerpen woont, verraste na een lange muzikale stilte vorig jaar met de stomende single That's All That I Need, een nummer dat helaas iets te laat tot bij ons raakte om er nog een recensie aan te wijden, maar desondanks indruk maakte.

Haar band KRAS! (ook wel geschreven als Kras) valt ook niet te onderschatten. We vinden er Tim Pensaert (Meltheads), drummer Tom Meeuws (jawel, die van sp.a) en gitarist Jan Bijvoet (de acteur) in terug. Die laatste vormt samen met Kras ook het muzikale duo Siesta, dat een album opnam in een productie van Blixa Bargeld van Einstürzende Neubauten.

Op nieuwste single She's Your Dog kiest KRAS! voor een moddervette, logge rocksound en klinkt het viertal als een mix van vroege Nina Hagen en Janis Joplin. Die zangeressen waren waren ook niet vies van een doorleefde zangperformance en dat is zeker ook wat Kras hier aflevert in een live opgenomen single.

De rockinvloed komt misschien wel van Mario Goossens (Triggerfinger) met wie Kras terugkeerde naar de Berlijnse studio van Bargeld om daar een duoplaat op te nemen. Die moet nog uitgebracht worden, evenals het grootste deel van de nummers van Siesta, maar met She's Your Dog houdt KRAS! ons wel aan de leiband tot die tijd.

31 maart 2024
Marc Alenus