Kristo - Do I Miss You More

Kristo - Do I Miss You More

Dit is het soloproject van de Belgische zanger, liedjesschrijver en multi-instrumentalist Kristiaan Deruytter, zoon van saxofonist Frank Deruytter.

“Dit liedje schreef ik, toen ik twijfels had of de liefde, die ik voel voor mijn vriendin, even groot is als andersom. Ik stel me in dit liedje kwetsbaar op over mijn angsten om haar misschien te verliezen en alle andere gedachten die er soms in mijn hoofd spelen tijdens mijn lange afstandsrelatie met haar.”

Aan het woord is Kristo die de ep 'Childhood' aankondigt met eerste single Do I Miss You More. Op de ep is het nog wachten tot 22 maart en wachten wordt smachten voor veel fans van bijvoorbeeld Jeff Buckley, want daar lijkt deze jonge Belg de mosterd gehaald te hebben voor deze song, ook al heeft hij wel meer in de mars.

Vorig jaar studeerde Kristiaan Deruytter af aan de befaamde Codarts Hogeschool voor Kunsten in Rotterdam. Intussen blijft hij verder zoeken naar een eigen muzikale identiteit. Het resultaat van die zoektocht? Wondermooie, eerlijke songs, de ene keer ingetogen en puur, dan weer opzwepend en funky. Kortom: jong Belgisch talent met een unieke sound, straffe songs en een geweldige live reputatie.

Live wordt Kristo bijgestaan door Wout Helsen op drums, Erik Rademakers op bas en David Thomaere op keys, maar hier klinkt hij heel erg naakt:

Foto: Lizzy Deruytter Visions

13 februari 2024
Marc Alenus