Kristo - Where Do I Belong?

Kristo - Where Do I Belong?

Kristiaan Deruytter zet Savoir-Vivre (even?) opzij voor Kristo.

Voor velen is Deruytter geen onbekende meer. Als zoon van legendarisch saxofonist en sessiemuzikant Frank Deruytter, en een mama die piano en marimba doceert, groeide hij op in een zeer muzikale familie. Al snel werd duidelijk dat muziek ook zijn grootste passie zou worden en dat hij zijn eigen weg zou zoeken én vinden.

Na een klassieke muziekopleiding in zijn jeugd en verschillende bands in zijn tienerjaren, was hij de laatste tijd actief als zanger-gitarist bij het pop-funktrio Savoir-Vivre en bracht hij twee ep’s en een handvol singles uit.

Daarnaast deed hij ook een aantal gastoptredens bij de zestienkoppige Big Band OTO Machine. Momenteel werkt hij zijn studies af op de Codarts Hogeschool voor Kunsten in Rotterdam en blijft hij zoeken naar een eigen muzikale identiteit. Hij schreef een hele hoop nieuwe nummers en dook de studio in.

Hij speelde alle instrumenten zelf in en nam ook de productie voor zijn rekening. Het eerste resultaat is het funky Where Do I Belong? Compleet met een gitaarsolo die van Prince had kunnen zijn. Deruytter blijkt over een soulvolle stem te beschikken en ook al lijkt de titel te suggereren dat hij zijn plek nog moet vinden, toch klinkt dit behoorlijk straf.

Live wordt Kristo bijgestaan door Erik Rademakers op bas (Selah Sue, OTO Machine) en Wout Helsen op drums (Jaouad, EigenZweetStinkt).

17 januari 2022
Marc Alenus