Larssen. - We Fought

Larssen. - We Fought

De tweede single van de aankomende ep, klinkt weer dansbaar en intens.

Zoals bekend brengt Sasja Maekelberg aka Larssen. volgend jaar een nieuwe ep uit. We kregen eerder al het zachtere Followed You, maar met We Fought keren we terug naar de dansvloer voor een dans vol aantrekken en afstoten.

Dat komt ook sterk naar voor in de clip die Maekelberg samen met regisseur en filmmaker Jordan De Deken maakte. Hij vond daarbij inspiratie in het schilderij ‘Les Amants’ van de Belgische surrealistische kunstenaar ‘René Magritte’.

Maekelberg: “De ogen en reikende vingers in de videoclip slaan op het aantrekken en afstoten van je geliefde. Hoe een zeer beperkte blik en het ‘zoeken naar’ ervoor zorgen dat je blijft verlangen naar de ander. Je gelooft in een ideaalbeeld waaraan je als persoon in de relatie niet aan kan voldoen. Verblind door liefde zoek je toenadering waardoor je geconfronteerd wordt met je eigen tekortkomingen die de relatie doen falen.”

Met de zin “I killed the ‘we’ in ‘we fought’”verwijst Maekelberg naar de confrontatie van jezelf als persoon binnen deze beperkte - idealistische - relatie. Hij geeft zich ook behoorlijk bloot in de clip en als hij aan het eind verslagen op een blok zit met “We fought” op zijn rug, beseffen we dat er geen “wij” meer is.

24 juni 2021
Marc Alenus