Less Autre - Dualité

Less Autre - Dualité

Deze nog jonge band heeft een compleet eigen geluid en dat is ook The Orchard niet ontgaan.

Middenin de pandemie lanceerde Less Autre eerste single Le Prix. Meteen is duidelijk dat dit vijftal uit Aarschot iets speciaals is. Het vijftal veertigers (ondertussen is zanger Peter Fias wel reeds vijftig) gaat verder dan de meeste andere indierockbands. Ze kiezen niet voor het Engels, maar voor het Frans en dat met ook verschillende blaasinstrumenten in de mix (die sax in Le Prix!) en een eigenzinnige mix van verschillende genres weten ze meteen de aandacht te trekken.

Ook The Orchard (onderdeel van Sony Music) gaat overstag en zal de ep van de band wereldwijd verdelen. Daar staat ook meest recente single Dualité op, een mix van chanson, yéyé, new wave à la Talking Heads en rock. Het nummer werd volgens Spotify al beluisterd van de VS over Engeland en Duitsland tot hier. Het zegt iets over hoe The Orchard de digitale wereld weet te bespelen en natuurlijk ook over het unieke karakter van de groep.

Fias (zanger en oprichter van de band) zegt het volgende over het liedje: "Dualité is eigenlijk het eerste echte nummer dat ik ooit afwerkte. Het gaat over hoe elke medaille altijd twee kanten heeft en hoe strange de situatie ook is… je kan altijd kiezen." De keuzes die Less Autre maakte, lijken alvast vrucht af te werpen.

Dualité kreeg ook visuele ondersteuning. De DIY videoclip laat ons het verhaal en evolutie zien van de band. Je kan letterlijk de transformatie zien die de band ondergaat sinds het ontstaan.

De ep ‘Et OUI! Ah Oui!’komt eraan in het voorjaar van 2023. Voor de ep werkte de band samen met producer Ronald Vanhuffel (BJ Scott, Blöf, Eliott Murphy) en soundengineer Michel ‘Shelle’ Dierickx (The Cure, Arno, Hooverphonic).

18 oktober 2022
Marc Alenus