Maandelijks Lekkers - mei 2022

Maandelijks Lekkers - mei 2022

We hebben een opwindende releasemaand achter de rug met Fontaines D.C., Rammstein, Belle And Sebastian en nog veel meer. Maar wat voor moois is er buiten de grote namen op de radar verschenen?

Veel verschillende stijlen, die gemakkelijker samengaan dan je misschien denkt, diverse aparte geluiden en samples, noodkreten en een enkele bekentenis, allemaal ingrediënten waar we wel wat mee kunnen.

L'Objectif - Feeling Down

Als eerste halen we de blender uit de kast. De inbreng van de groep uit Leeds is divers, maar wij zijn vooral te spreken over de snifjes soul.

Soccer Mommy - Unholy Affliction

We refereerden in deze rubriek al eens aan haar vanwege die onweerstaanbare zachte gitaarliedjes. Maar Soccer Mommy is ook niet vies van een beetje experiment. Let op de overgang na het eerste refrein.

Bob Vylan - Wicked & Bad

De blender draait vrolijk door, al maakt Bob Vylan zich intussen wel zorgen over wat er verder in de wereld en het dagelijks leven zoal misgaat.

Shadowgraphs - Jet Black

Bij de band uit Portland zijn ze er maar wat trots op dat zij stijlen als shoegaze en dreampop hand in hand laten gaan met degelijke classic rock. En terecht!

Lu Silver - All My Fault

Een meesterlijk op muziek gezette spijtbetuiging uit Rimini, Italië. Let op dat orgeltje op ongeveer driekwart van het nummer.

Katy J Pearson - Talk Over Town

Katy J heeft nog veel meer in haar mars, maar zo'n fris radionummer valt natuurlijk als eerste op.

POM - Earth Sick

Er zijn momenteel heel wat fijne indiebands in Nederland, maar het kan zomaar zijn dat POM binnenkort naar een andere planeet verhuist.

DOG - Beep! Beep! Honk! Honk!

Een andere drieletterige band hanteert dan toch weer die blender en combineert punk met – waarom ook niet? – een vleugje jazz.

Paracetamol - Stranger

Meer gitaren. De enige harde rockband die goed werkt tegen hoofdpijn. Echt "strangers" zijn het niet; de zanger kan gewoon heel diep gaan.

RF Force - Old School Metal

Tot slot: nog even wat traditionele metal van een gloednieuwe band uit Brazilië. De zanger lijkt een trouwe leerling uit de "old school" van Ronnie james Dio.

14 mei 2022
Tino Fella