Maida Rose - Everyday Is Blue

Maida Rose - Everyday Is Blue

Dit is al de vierde single van de band.

Eerder dit jaar maakten we kennis met Maida Rose met Harmony Of Heartache, Where Do We Go en het iets potigere Within. Met vierde single, Everyday Is Blue wandelen Javière den Leeuw en Roos Meijer weer onder een bloedmaan door een rozentuin.

Nochtans is dat niet vanzelfsprekend: “Deze track gaat over het verlangen om in een eigen cocon te verdwijnen wanneer je door een depressie gaat”, vertelt Roos Meijer, frontvrouw van Maida Rose. “Tijdens een depressie kan je de neiging hebben om niet meer uit bed te komen en je volledig af te sluiten van de wereld, terwijl dit de situatie alleen maar verergert. In mijn eigen ervaringen met depressie kan ik me herinneren dat ik het heel onprettig vond als mensen vroegen hoe het met me ging, waardoor ik steeds meer sociaal contact ging vermijden. Er ontstond bijna een soort puberaal gevoel van ‘laat mij maar gewoon in m’n eentje wegkwijnen op m’n kamer’. Zodra ik uit een depressie ben weet ik dat dit gedrag niet hulpzaam was bij herstel.”

En toch klinkt de single dus speels en zelfs romantisch dankzij het zijdezachte kleedje waarin de twee de puberale gevoelens verpakten. “I guess I’ve been caught In the middle of the devil and the sea / Stuck in indigo songs / Like a riddle / I walk the line”, zo klinkt het over melancholische, maar dromerige klanken die betoveren en ons meetronen als een nimf naar een meertje in het bos.


 

15 oktober 2021
Marc Alenus