Matt Watts - Singing Partner

Matt Watts - Singing Partner

Matt Watts eert Karen Carpenter.

Matt Watts is in vorm. Vorig jaar bracht hij het fel gesmaakte album ‘Queens’ uit. De shows voor die plaat moesten sneuvelen, maar hij was wel bij ons te gast voor een online set. Met singles Sha La La La Jim en Lula was hij ook op diverse radiostations te horen. De vrijgekomen tijd spendeerde Watts aan het schrijven van nieuwe muziek die hij in een productie van Stef Kamil Carlens ook opnam.

Met Carlens werkte Watts al meermaals samen sinds 2016 (zie ook ‘How Different It Was When You Were There?’ en ‘Queens’) en ook de nieuwe single Singing Partner werd dus opgenomen in Carlens’ studio The Rabbit Field. Zelfs de coverfoto is van Carlens’ hand. Hij toont Watts en de veelbelovende modeontwerpster Sarah De Saint Hubert.

Singing Partner start verrassend met vintage synths en kille beats uit een doosje. Helemaal niet wat we van singer-songwriter Matt Watts gewend zijn, maar het werkt. Thomas De Prins (Sore Man) gooit er nog wat extra toetsen tegenaan en Nel Ponsaers (The Golden Glows) is de Karen Carpenter van dienst.

Het geheel smaakt fris als een golden delicious, al is het eigenlijk, naast een ode, ook een protestlied tegen de verwachtingen die anderen op jou leggen. Een derde laag gaat over het zoeken naar waarachtige connectie met een ander.

En Matt Watts heeft nog meer in de mouw zitten. Met het Brusselse collectief Individual Friends brengt hij binnenkort ook nieuw werk. Hij speelt mee met Rudy Trouve’s band I H8- Camera en ook op het langverwachte nieuwe album van Mercelis zal hij te horen zijn.

24 februari 2021
Marc Alenus