#Maurotanië - Maurits Pauwels - Een Mooie Tijd (2016)

#Maurotanië - Maurits Pauwels - Een Mooie Tijd (2016)

Een wilde greep uit de vele vormen en gedaanten van Mauro Pawlowski, misschien wel de meest veelzijdige artiest der lage landen. Een week lang op reis door zijn eigen Maurotanië. Klik je veiligheidsgordel vast voor hevige schokken en veelvuldige melomane moodswings.

In 2016 verraste Mauro Pawlowski vriend en vijand - heeft die mens vijanden?! -  met zijn nieuwste kleinkunstige alter ego.

De perstekst luidde als volgt: "Maurits Pauwels brengt levensliederen over een lach, een traan, een volle maag, een dictator en zijn muze, een affaire in diplomatieke sferen, het kwispelende staartje van een puppy en een kille wind. Elke gelijkenis met een andere M.P. berust, niettegenstaande andere geruchten, op toeval." Geïnspireerd door liedjesschrijverr Jules de Corte (1924-1996) pent Pauwels tien nummers bij elkaar en pleurt ze op een plaat.

'Afscheid In Kloten' verschijnt niet via de reguliere weg, maar via 2dehands.be. Met andere woorden een nieuwe tweedehandsplaat (op driehonderd genummerde exemplaren) in een productie van Joris Calluwaerts die eerder ook al STUFF. en Magnus onder handen nam.

Bitterzoet afscheid in Kloten. En we herhalen: enkel de president van Maurotanië komt daar mee weg.

24 februari 2021
Laurens Leurs