#MitchellFroom - Richard Thompson - I Feel So Good (1990)

#MitchellFroom - Richard Thompson - I Feel So Good (1990)

De naam Mitchell Froom zal bij sommigen een bel doen rinkelen en bij veel anderen een oprecht “Que?!”. De kans dat u een welluidende productie van deze Amerikaanse producer uit California in de platenkast hebt staan, is nochtans relatief groot. We zoomen een weekje in op deze klepper met een fors stel oren aan zijn hoofd.

Richard Thompson, de stuurse folkgod, associeer je niet onmiddellijk met leuke popdeuntjes, maar steevast met het harde, schier ondoorgrondelijke werk dat in zevenennegentig procent van de gevallen ook nog het soort grandioos succulente gitaarpartijen, zoals bijna niemand die speelt, bevat. Maar Froom trok hem met de lp 'Rumor And Sigh' een heel eind het popkamp in.

En dat viel ook nog in prachtige aarde, want het leverde Thompson een stel prominente radiohits op (I Feel So Good en I Misunderstood), iets wat zelden het geval was in zijn lange en rijke carrière. Froom had in 1988 al meegewerkt aan 'Amnesia', maar op 'Rumor And Sigh' uit 1991 werd de deur van de folkrock een stuk opengezet zonder de typische wrange humor van Thompson uit het oog te verliezen. Want vergis u niet: de zinsnede I Feel So Good werd onmiddellijk gevolgd door het pissige “I Feel So Good I’m gonna break somebody’s heart tonight /I Feel So Good I’m gonna take someone apart tonight”

Het arrangement met die heerlijk fiddle-achtige aanzet, dat Froom produceerde, gooide onmiddellijk weerhaakjes uit die je de rest van de dag niet meer krijgt weggehaald. Prachtige langspeler, machtige singles, krachtig werk van Mitchell Froom.

5 december 2021
Laurens Leurs