Monrad - One-Stop-Shop

Monrad - One-Stop-Shop

De Belgische Leonard Cohen woont in een klein Italiaans dorp.

Kortrijkzaan Matthew Ramon was als twintiger-en-nog-wat lid van de surfpunkband Rencontrez l’Amour, maar hij verliet België, zwierf wat rond en vestigde zich uiteindelijk in een Italiaans dorpje. Daar probeerde hij zijn overactieve geest te kalmeren met muziek en die vele uren tijdens vaak nachtelijke sessies leidden twee jaar geleden tot een eerste ep als Monrad.

Nu, twee jaar later, is het tijd voor een album. Samen met Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus), die ook al de productie deed van de ep, trok hij opnieuw de studio in, daar ook bijgestaan door Bert Desmet en Gijs Coucke. Het resultaat is het album ‘Wired’ waaruit de eerste single One-Stop-Shop al werd gelicht.

Dat nummer, dat het zwoele van Warhaus koppelt aan een Cohen-esthetiek, beschrijft de innerlijke dualiteiten die deel uitmaken van ons dagelijks leven; de behoefte om alleen te zijn versus de behoefte aan aandacht; gelukkig verliefd zijn versus het wegvloeien van energie, beperkt en gebonden zijn,… Hoe meer negatieve gevoelens uiteindelijk worden onderdrukt, we vinden een manier om op te staan, om terug naar buiten te kruipen uit ons innerlijk doolhof, klaar om ons op andere dingen te concentreren. De veerkracht van het nummer weerspiegelt de ups en downs in onze stemming, energie en behoeften, terwijl de donkere, relaxte stem zich overgeeft aan het onvermijdelijke.

18 maart 2021
Marc Alenus