MTTR - Beat Beat

Inlandse Maatjes

MTTR - Beat Beat

MTTR, het elektronisch project van Michaël (Micky) Peeters (zie ook Birds That Change Colour) bracht eerder dit jaar een titelloos album uit. Daaruit werd nu een derde single gepuurd.

Met een gedeelde passie voor analoge synths dook Peeters met technopionier CJ Bolland (Magnus) de studio in. Het resultaat is elektronica die weliswaar niet in de vintage-mania blijft hangen, maar met haar beide voeten in de eenentwintigste eeuw staat. Beat Beat is een atypische break-up song. Een hartverscheurend mantra (performed by C.J. Bolland) dat zich wentelt in een dekentje van esoterische synths. Intussen pompt de heart beat niet aflatend verder...

Uit het titelloze debuutalbum is Beat Beat waarschijnlijk de song waarin de symbiose tussen Micky en C.J. het mooist tot bloei komt. De basis van het nummer is een riff op de Prophet 5, één van Micky's all time favourite synthesizers. Zoals de meeste analoge synths doet hij af en toe raar en komen er de waanzinnigste geluiden uit. Die moet je dan onmiddellijk opnemen, want ze zijn meestal absoluut onreproduceerbaar. De riff vormt de hoeksteen van de song waarrond C.J. laag per laag synthwaves weeft die je richting een onvergetelijke  climax stuwen.

Bij de nieuwe single hoort ook een mooie clip met Ruka Nakagawa, een tweeëntwintigjarig danstalent (o.a. Ballet Vlaanderen), in de hoofdrol. Zij manoeuvreert zich op sensuele wijze door de Antwerpse nacht.

2 december 2019
Marc Alenus