#Muilperen - Urban Dance Squad - Good Grief (1994)

#Muilperen - Urban Dance Squad - Good Grief (1994)

Een forse kopstoot, een ferme muilpeer, een djoef in de maag. De opdracht deze week is simpel: nummers die geen aanloopje nodig, geen onnodige intro hebben, maar onmiddellijk met de deur in huis vallen.

Ach, wat missen we deze jongens! Uit de driehoek van beste Hollandse groepen tussen Golden Earring, the Nits en Urban Dance Squad. Vaak gezien, nooit verveeld. Integendeel, met de lading energie en opwinding, die zij van een podium knalden, kon je maanden verder. 

We houden van de soulvolle Squad, die het zowaar met supersingles tot in de Billboard Hot 100 schopten (Deeper Shade of Soul), maar ook en vooral van de ongeneerd bikkelharde Squad die halt hield zo ergens tussen het vroege TC Matic en Rollins Band. Het soort onmiskenbare dynamiek waarvan je in één moment wist: hier en nergens anders is het te doen. 

De verzamelde UDS-platen zijn best uiteenlopend, maar om een bepaalde reden altijd meer dan goed.  Good Grief komt van 'Persona Non Grata', waarop ze zonder DJ DNA nog harder dan anders van leer trekken. 

12 oktober 2021
Laurens Leurs