Naima Joris - Soon

Naima Joris - Soon

Als de naam Naima Joris valt op de redactie, springen er altijd wel een paar recht. De nieuwste single toont waarom.

Rond Naima Joris hangt er sinds vorig jaar een heerlijke buzz. De laatbloeier zong haar eerste nummers pas op haar zevenentwintigste, maar werd al snel gewaardeerd als achtergrondzangeres bij Isbells en Raymond van het Groenewoud. Vader Chris vroeg haar als gastzangeres (begeleid door Sal Larocca en Free Desmyter) om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres en ze deed ook live heel wat ervaring op.

In 2020 bracht ze een eerste solosingle, het kalmerende Bellybutton uit en nu is ze terug met de opvolger Soon, een nummer dat gloeit als een kooltje en danst als een sierlijke rookpluim met in de hoofdrol Naima’s trefzekere en pakkende stem, maar ook met een gracieuze saxofoon en glinsterende gitaren.

“Soon is een persoonlijk en beladen nummer”, vertelt Naima. “Toen mijn zus op haar sterfbed lag en de dokter nogal medisch uitlegde dat het haar laatste dagen waren moest ik het vertalen. Om de boodschap te verzachten besloot ik het concept tijd te relativeren. Daarboven duurt dertig jaar vijf minuten, dus wel zien elkaar straks. Soon, I will get there soon, and we’ll meet again.”

6.01 – Live @ Brussels Jazz Festival ‘Streaming Edition’

13 januari 2021
Marc Alenus