Non-Alignment Pact - Changing Places

Non-Alignment Pact - Changing Places

Ze haalden hun bandnaam bij Pere Ubu en hun inspiratie bij bands als Archive, Type O Negative, Killing Joke en Joy Division. U weet nu ook wat hun favoriete kleur is. Maar kent u de nieuwe single van Non-Alignement Pact al?

Vier jaar geleden bracht Non-Alignment Pact, een zwartgeblakerd viertal uit Nijmegen, het album ‘////’ uit. Vorig jaar kwam de band terug op de radar met het striemende Secrets en nu is er de nieuwe single Changing Places.

Of er een link is met de verjaardag van de dood van Ian Curtis en de verschijningsdatum van de single, is ons niet duidelijk, maar feit is dat Changing Places dezelfde donkere, depressieve sfeer uitademt van de muziek die Curtis en de zijnen pleegden uit te brengen.

Breedwaaierige elektronica, klagende zang, ijle gitaren en onderhuids pulserende drums en bas kenmerken het eerste deel van het nummer, maar zo rond twee en driekwart minuut schiet de adrenaline omhoog als woede die te lang opgekropt blijft. Dan explodeert de gitaar van Ger Hermsen en bereikt de song de climax waarnaar hij opbouwde.

23 mei 2020
Marc Alenus