Nona Problemo - Are You Equally Weird???

Nona Problemo - Are You Equally Weird???

Een debuut-ep is voor 17 februari, maar eerst is er een derde single.

Nona Problemo leerden we in het najaar van 2022 kennen als muzikale eco-warriors met de singles Sci-Fi Submarine en Fighting Climate Zombies. Op de nieuwste, Are You Equally Weird???, vraagt de band zich af wie er het gekst is: de klimaatontkenner of hij die met lievenheersbeestjes praat.

Muzikaal knipoogt de nieuwe single naar de eighties, begin nineties met echo’s van new wave (New Order), maar met de gekte van Primus en Talking Heads die langs reten en kieren binnensijpelt. Een strakke baslijn houdt de boel samen, terwil zanger Sigi gaandeweg toch probeert uit te breken.

In navolging van de animatieclip voor de eerste single hebben ze zich voor Are You Equally Weird??? nog eens goed laten gaan met als resultaat een knotsgekke live-action-muziekvideo met het eigen vlees en bloed in de hoofdrollen!

De ep ‘Nona Problemo!’, die op 17 februari 2023 verschijnt, werd opgenomen onder de vleugels van de tegenwoordig alomtegenwoordige Bertholomeus Vliegen, beter bekend als de bassist van Whispering Sons en producer voor Bluai, ILA, etc.).

29 januari 2023
Marc Alenus