Pascal Deweze - How To Let Go / The End Of The World

Pascal Deweze - How To Let Go / The End Of The World

Afkomstig van een ergens in 2022 te verschijnen album.

Het moet plezierig zijn om Pascal Deweze te zijn. Ook al kan dat uiteraard maar een indruk zijn. Ons schijnt het in elk geval toe dat hij het kind in zichzelf nog steeds weet te vinden. En dat merk je dan vooral aan de video, waar de kleuren vanaf spatten en waarin de speelsheid de overhand heeft. 

Aan de andere kant is er dan de muziek, waar het er toch iets serieuzer aan toe lijkt te gaan. Maar... ook dat kan slechts een impressie zijn. Misschien is hij ook daar wel zijn speelse zelf. Met die basis van bas en gitaar (?) waarover hij flarden tekst ("I'm leaving the grid / I'm loving it") flaneert. Waar het de eerste keer nog een beetje vreemd aandoet, raak je algauw verslingerd aan de song. Zoals dat bij een goede song hoort te gaan.

En da's dan nog niet alles. Want How To Let Go kreeg meteen ook een B-kant mee, waarin Deweze zich waagt aan een cover van Skeeter Davis' The End Of The World, die hier vleziger overkomt en het origineel doet opleven. Zoetsappig? Jawel, maar het past gewoon bij dit nummer. Hoewel het contrast met de A-kant er dik bovenop ligt, sluiten de twee toch ook ergens bij elkaar aan.

19 januari 2022
Patrick Van Gestel