PINGPONGCLUB- Take A Little

PINGPONGCLUB- Take A Little

Take A Little werd live opgenomen in Muziekcentrum Track (Kortrijk) in de zomer van 2021 onder het toeziend oog van Robin Aerts (Het Zesde Metaal) en Jan Maas.

PINGPONGCLUB, de Gents-Kortrijkse indierockband rond songschrijver Jonas Desmet bestaat sinds 2019 en werd snel opgepikt, mede door Soundtrack en de Rock Rally. Al snel bouwde de band een stevige live reputatie op. Als Artist in Residence in cultuurhuis Wilde Westen (De Kreun) in Kortrijk bracht de band recent de titelloze debuut-ep uit.

Het smachtende Take A Little staat in het midden van die ep en gaat over het niet altijd meekunnen in een steeds sneller hollende maatschappij en wat er gebeurt, wanneer er plots keihard op de pauzeknop wordt gedrukt.

Jonas Desmet: ”Het nummer ontstond in de eerste lockdown. De totale stop van het ‘normale’ leven zorgde voor een moment van bezinning. Een punt waarop goed kon worden nagedacht over het wat en hoe. Soms eens even stilstaan en gewoon zijn, het wordt steeds belangrijker - en je hebt er niet per se een lockdown voor nodig.”

Het nieuwe werk van PINGPONGCLUB wordt op 18 februari 2022 voorgesteld in concertzaal De Kreun (Kortrijk). Tickets daarvoor zijn te koop via deze link.

17 januari 2022
Marc Alenus