Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Little Trouble Kids

Achtergrond

Heeft u uw Pukkelpopparcours al uitgestippeld? U heeft nog even de tijd natuurlijk. En om u op weg te helpen vroegen wij een aantal van de bands/artiesten, die op het festival staan en enkele stemmingmakers, die aan de andere kant van het podium zullen staan wie zij absoluut niet willen missen. En daarbij legden wij hen de vreselijke beperking op om slechts één band/artiest per festivaldag te selecteren.

Thomas Werbrouck van Little Trouble Kids bijt de spits af en heeft er meteen een serieuze lap op gegeven.

DONDERDAG

“Veel fijne Belgen op donderdag (Amatorski, Black Cassette, Gruppo di Pawlowski), maar slechts één band staat bovenaan ons lijstje: Young Fathers!  Young Fathers is een hiphopgroep uit Schotland, maar hun roots reiken tot Liberia en Nigeria. En hiphop dekt de lading ook niet helemaal: ze zuigen al het goede uit de popmuziek van de laatste decennia (TV On The Radio, Tricky, Shabazz Palaces) en spuwen het in de vorm van zware percussie-artillerie, hevige bassen en withete raps weer in je gezicht.

Dé ontdekking van 2013, die toen helemaal pasten in het voorprogramma van These New Puritans trouwens. De avond voordien hadden we nogal stevig doorgezakt en we hadden echt geen zin in een ellendig lang voorprogramma. Twee seconden Young Fathers en de kater was prompt verdwenen!”

VRIJDAG

“Voor vrijdag viel ons oog op Other Lives. Ze komen uit Oklahoma en brachten in 2011 ‘Tamer Animals’ uit, een heerlijk plaatje dat sindsdien al ettelijke, nachtelijke autoritten heeft begeleid. Other Lives brengt breekbare, maar toch weelderig georkestreerde nummertjes met strijkers, hobo’s, basklarinetten,… ’t Klinkt tegelijk heel klein en majestueus, eerlijk en episch. Alsof een eenzame songwriter in een verlaten kamertje zijn ziel eruit kotst, terwijl het gordijn langzaam opengaat en er door het venster een breed Terence Malick-panorama tevoorschijn komt.”

ZATERDAG

“We hadden heel graag iets over Bill Callahan geschreven of ’s lands meest enigmatische gemaskerde synthesizersensatie: Chrome Brulée, wiens muziek voorlopig enkel op cassette beschikbaar is. Maar dé naam die er vandaag voor ons uitspringt - en eigenlijk de onbetwiste headliner van het festival - is Portishead. Wij zijn onvoorwaardelijk fan van Geoff Barrow. Alles wat de man aanraakt is muzikaal goud. Denk maar aan zijn uniek hiphopcollectief Quakers, of zijn instrumentaal krautrock-project <beak. Maar Portishead is nooit minder dan weergaloos. Als we zaterdag Machine Gun door de Hasseltse nacht zullen horen ratelen, dan pas zal Pukkelpop 2014 compleet zijn!”

Little Trouble Kids speelt op zaterdag om 14u25 in de Wablief!

7 augustus 2014
Patrick Van Gestel