Ramkot - Valium

Inlandse Maatjes

Ramkot - Valium

Komend weekend is Vlaanderen weer een groot festivalland met o.a. Reggae Geel, Lokerse Feesten en Dranouter. In Zevergem kan je dan weer naar Zeverrock en een van de leukere bands die daar vrijdag speelt is Ramkot, de band die ons in maart al verblijdde met Red en nu bevestigt met Valium.

De stoner-invloeden zijn weer duidelijk aanwezig in Valium, maar de song doet zijn titel eer aan door na de intro eerder loom en zwaar uit je boxen te kruipen dan daar in alle stevigheid uit de knallen. De ware energieboost komt er – zoals het hoort – pas in het refrein dat behept is met een killerriff en zich lekker mee laat brullen.

Aan het slot krijg je in plaats van valium een paar stroomstoten van Hannes Cuyvers en co en smeek je weer om verdoving, maar die van Ramkot zijn smeerlapjes en blijven je op je middenrif mikken. Gelukkig dat pijn en genot dicht bij elkaar liggen.

Ramkot staat onderaan de affiche van Zeverrock, dus het zal vrijdag zaak zijn om op tijd te komen. Om half zes ’s avonds beginnen ze er aan. Die frieten zullen net als de valium wel even wachten.

Foto: Lani Pelligrini (via Facebook)

31 juli 2018
Marc Alenus