ROE, een Noord-Iers juweeltje

Introducing

Er is een nieuwe Noord-Ierse muzikale wind op komst en haar naam is ROE.

De twintigjarige ROE is afkomstig uit het Noord-Ierse Derry. Op jonge leeftijd kwam ze via haar vader in contact met muziek. En, zoals het cliché zegt, is de rest geschiedenis.

Het resultaat mag er zeker zijn. ROE profileert zich als zangeres, songwriter en multi-instrumentalist. Het muziekgenre omschrijft ze zelf als “grumpy electro-pop”, maar in realiteit klinkt haar muziek minder hard en is de omschrijving indiepop meer gepast.

ROE schrikt er niet voor terug om gevoelige onderwerpen aan te kaarten in haar muziek. Zo schreef ze de song Hey Thomas als een welgemeende fuck you tegen pesters. De bijhorende video is speels, maar toont tegelijkertijd de manieren van pesten op sociale media.

In Wasted.Patient.Thinking zingt ze dat we ons leven zelf moeten vorm geven en in haar recentste single Down Days kijkt ze terug op een tijd toen ze zich minder voelde. Iedereen heeft wel eens een mindere dag en via deze song wil ze haar fans wat troost bieden.

Eind januari 2019 was ROE de opening act voor Snow Patrol tijdens de UK tour. Ze kwam misschien wat verlegen over, maar zodra ze begon te zingen, hing het volledige publiek aan haar lippen en kwam ze over als een krachtige, zelfverzekerde jonge dame.

Haar harde werk werd in 2018 reeds bekroond met de Northern Ireland Music Award voor "Beste Opkomende Artiest". Wees er dus maar zeker van dat we nog zullen horen van deze getalenteerde jongedame.

9 februari 2019
Marjolein De Smet