Ronker - Goliath

Ronker - Goliath

Maak kennis met een gitaarband met invloeden uit noise, postpunk, grunge en alles wat luid is.

Ronker is een kwartet uit de Denderstreek, bestaande uit Jasper De Petter (gitaar en zang), Bram Delcourt (bas), Jean vdb (gitaar) en Bennie Beyney (drums). Goliath is het eerste echte wapenfeit van deze heren en werd opgenomen door Thomas Valkiers (Crackups) in de legendarische Hightime Studio en gemixt door Amenra-bassist Tim De Gieter. Tegelijk is het een voorbode van de debuut-ep, die de band later dit jaar voorstelt.

De groep heeft ondertussen onderdak gevonden in het Toutpartout-huis, waar ze onder andere ook Amenra, Psychonaut, Whorses vervoegen. Je zal hen de komende maanden her en der tegenkomen: op Rock Herk, Malmejock of Rock Earthfield bijvoorbeeld. Of vrijdag (22 april) al samen met het Franse Stone from the Sky in een organisatie van het Gentse NNC. 

In de clip, volledig van eigen makelij trouwens, wordt de proef op de som genomen dat je beter pas paddo's neemt als je je mentaal top voelt. De moerasgronden van heimat Denderleeuw zijn het decor van een bad trip waardoor zanger Jasper De Petter zich met een badkuip de pleuris sleurt. Nieuwsgierig? 

20 april 2022
Bert Gysemans