Ruby Grace - Lipgloss

Inlandse Maatjes

Ruby Grace - Lipgloss

De videoclip is al een tijdje uit, maar nu met de feestdagen op komst, is het echt tijd voor Ruby Grace om de lippenstift boven te halen.

Wat krijg je als je SX en Amy Winehouse in een blender steekt? Het antwoord is Ruby Grace, tenminste toch afgaande op haar debuutsingle Lipgloss.

Ruby Grace is een twintigjarige zangeres uit Hasselt die haar eerste stappen zette in de muziek via een coverband, maar die meteen na het verschijnen van haar videoclip voor haar debuutsingle Lipgloss werd opgepikt door binnen- en buitenlandse blogs en door Eigen Kweek op Studio Brussel.

Op een lokaal festival ontmoette ze Pieter-Jan Theunis van Hook Studio in Hasselt en die koppelde Ruby Graces bedwelmende stem aan zijn glitchy elektronica. Meteen bleek dit een gouden combinatie die vergelijkingen oproept met Tsar B, SX en - waarom ook niet - internationale acts als Banks of Nao.

Volgende week mag ze een thuismatch spelen in De Serre in Hasselt (14/12), maar volgend jaar moet de rest van Vlaanderen aan haar voeten met shows in Brugge (31/1, Snuffel Hostel), Gent (1/2, Barbroos), Hasselt (16/3, Café Café) en Leuven (21/3, De Hoorn).

9 december 2018
Marc Alenus