#SnelWezen - Elvis Costello - Welcome To The Working Week

#SnelWezen - Elvis Costello - Welcome To The Working Week

Het hoeft niet altijd lang te duren om goed te zijn. Dus pikten wij er voor deze week de fijnste nummers, korter dan twee minuten uit. Gewoon voor het geval u niet zoveel tijd heeft. 

"Welcome to the working week / Oh, I know it don't thrill you / I hope it don't kill you / Welcome to the working week / You gotta do it till you're through it / So you better get to it".  Het moest vooruit gaan in 1977. Ingewijd in de pubrock, opgejaagd door de punk en gelouterd door muziek tout court, gooide de drieëntwintigjarige Declan Patrick Aloysius MacManus zijn hele hebben en houden in 'My Aim Is True', die iedereen met de ogen deed knipperen en met de oren deed flapperen. 

Hier sprak tegelijkertijd een dringendheid en een vakmanschap uit, die om terechte aandacht vroeg.  Je draait ze vandaag en ze klinkt als een Greatest Hits. En het was pas zijn eerste worp. Intussen weten we wat onze gebrilde melomaan allemaal in de vingers heeft. Eén minuut en twintig seconden, meer had de man niet nodig om binnen te komen en niet meer buiten te gaan.

En na meer dan veertig studioplaten blijft de man kwaliteit produceren.

5 februari 2024
Laurens Leurs