The 925 - Fake Love

The 925 - Fake Love

De goot, waarin we deze band vonden, is niet meer proper gemaakt sinds de jaren zestig.

The 925 (uitgesproken als "The Nine To Five") is een rock-'n-rollband die muziek schrijft die zo uit de jaren zestig zou kunnen stammen. Ze worden ook wel het onbesuisde liefdeskind van The Sonics met MC5 genoemd, die als baby ontvoerd werd door Paul Stanley van Kiss en daarna de tienerjaren doorbracht in het tuinhok van Alice Cooper.

De oorsprong van The 925 ligt bij Jorik Van den Bosch (die begin 2020 de band Mooneye verliet om deze band op te richten) en Tomas Van Hove (gitarist en producer) die samen de muziek schreven. De band werd verder aangevuld met Bram Baele (zang), Aaron Machtelinckx (drums) en Nick Maertens (bas).

De eerste single Fake Love werd uitgebracht op vrijdag 20 augustus en er is niets fake aan. Het is een onversneden brok rock die gaat over Tinder en het feit dat het alsmaar moeilijker wordt om elkaar in het echt te ontmoeten. De grote meerderheid zoekt hun voldoening online, maar The 925 is duidelijk meer voor het echte werk. Hun liefde stoomt en doet autoraampjes aandampen.

 Een volledige ep volgt in oktober. Hiervoor werkten ze samen met onder andere Rodrigo Fuentealba (The Fuzztones, Novastar, Gabriel Rios) en Jim Diamond (The White Stripes, The Sonics, The Dirtbombs), maar luister eerst naar dit:

23 augustus 2021
Marc Alenus