#Uitgefloten - Lovin' Spoonful - Daydream (1966)

#Uitgefloten - Lovin' Spoonful - Daydream (1966)

Whistling songs zijn goed voor de week van het mondfluitje, waarbij een grand cru song een speciale dimensie krijgt door twee samengeperste lippen en deskundig daardoor geblazen wind.

We hebben het altijd heel wonderlijk gevonden hoe deze behoorlijk straffe groep mismeesterd werd in de sectie verzamelalbums of re-releases: veel rommelige verzamelaars, maar weinig of geen degelijk overzicht. Dat heeft vaak te maken met warrige contracten, gekonkelfoes en juridische onzin over auteursrechten. Enfin, straffe groep, bijzondere kundige frontman en singer-songwriter John Sebastian en de allerbeste singles.

Sebastian wou met dit nummer een soort van nieuwe versie schrijven van Baby Love van The Supremes, maar eindigde finaal bij iets compleet anders. Wel iets dat, naar verluidt, samen met Do You Believe In Magic in de jukebox van John Lennon zat en dat Paul McCartney beïnvloedde bij het schrijven van Good Day Sunshine. Ook een verdienste!

Menigmaal gecoverd (Chet Atkins, David Cassidy, Art Garfunkel, Rick Nelson, The Sweet, en The Sandpipers). Het fluitje is helemaal "in sync" met de feelgoodfactor van dit nummer. Draai dit 's morgens en je kan er vanop aan dat je het de hele dag niet meer kwijtraakt.  Oorworm grand cru.

9 september 2020
Laurens Leurs