Vincent Coomans - Slow Down

Vincent Coomans - Slow Down

Amper drie weken na de vorige single is er al een volgende. Doe eens kalm aan zeg!

Slow Down is de tweede single uit ‘The Great Rebuild’, de eerste lp van Vincent Coomans. In het nummer zingt hij over de machteloosheid die je overkomt wanneer je merkt hoe iets of iemand gewoon te hard gaat. “Slow Down / you’re moving too fast / I wanna warn you but you’re going mad / I don’t know how to reach you”, zingt hij.

Het is onduidelijk tot wie de muzikant zich richt. Richt hij zich tot een vriend, vriendin, zijn partner, zijn kind, de samenleving
die hij verpersoonlijkt of richt hij zich vanuit een ander vertelperspectief tot zichzelf. Wij gokken op dat laatste, al zou het ook over ons kunnen gaan, want we draaien allemaal mee in de mallemolen. Gelukkig is hij er om ons te vertragen en te troosten:

“I try by grabbing your hands / shush you till the tears dry out / I know deep down it’s here you want to hide.” klinkt het in dit fragiel pleidooi voor onthaasting, stilte en zorg. En terwijl dezelfde vier akkoorden je heen en weer wiegen in de armen, zoeken houtblazers, een teder gitaartje en een koortje een weg naar je hart. En dan is er nog die zachte stem van Coomans zelf.

18 december 2022
Marc Alenus