#VivaCaroleKing - The Isley Brothers - Brother Brother (1972)

#VivaCaroleKing - The Isley Brothers - Brother Brother (1972)

Het schrijverstalent van Carole King staat buiten kijf. Zij schreef pophits om U tegen te zeggen, de ene al groter dan de andere. En ze klinken nog altijd!

Het jaar 1971 was een absoluut wonderjaar voor Carole King, die in het begin van het jaar ‘Tapestry’ uitbracht, één van de best verkochte platen aller tijden met meer dan dertig miljoen op de teller en still going strong. Maar haar creativiteit bleef songs gulpen en nog in december van dat zelfde jaar 1971 was er al een opvolger ‘Music’ die - hoeft het enig betoog - ietsje minder verkocht, maar toch nog steeds een aantal regelrechte parels herbergde.

Bijvoorbeeld deze openingstrack Brother Brother, die al heel snel werd opgepikt door echte broers, met name The Isley Brothers uit Cincinatti, Ohio, een trio vocale broers: O’Kelly, Rudolph en Ronals Isley. In 1972 zouden voor de opname van 'Brother, Brother, Brother' ook nog jongere broers Ernie en Marvin aansluiten. Ze waren immense fans van Carole King en namen maar liefst drie van haar nummers op voor deze lp: Brother, Brother, It’s Too Late en Sweet Seasons.

Deze versie is een prachtige soulvertolking, die met een dergelijke vanzelfsprekendheid en naturel wordt gebracht alsof ze het nummer zelf ter plekke uit de mouw schudden. Wonderlijk nummer dat het talent van de Isleys alle eer aandoet en waarbij het lijkt alsof Marvin Gaye over hun schouder meekijkt.

14 december 2022
Patrick Van Gestel