Von Veh - Unreal

Von Veh - Unreal

Of hoe de opname van iemand in de psychiatrie tot een nummer leidt...

De coverfoto, die bandlid Ivan Lie-A-Ling in Japan nam, heeft iets unheimlichs en dat past als een lederen handschoen om de single die de Amsterdamse alternatieve rockband Von Veh zopas uitbracht. Zangeres en songschrijver Mariska Lie-A-Ling stopt altijd een hoop emotie in de lyrics, maar dit keer putte ze nog dieper in de ziel.

De song gaat immers over een dierbare, die in de psychiatrie werd opgenomen. Dat leverde niet alleen een persoonlijk nummer op, maar ook een song die wranger klinkt dan we van de band gewend zijn. De gitaren schuren nog iets scherper tegen elkaar aan dan gewoonlijk zodat het bijna shoegaze wordt en de ritmesectie bestaat voor de gelegenheid uit bassist Ron Broekhuizen en sessiedrummer Sin Banovic (Fischer-Z, Mecano Un-Ltd). En daar is niets fout mee, integendeel!

Ook Mariska vindt dat: “Ik heb van iets ergs iets moois weten te maken en met die kracht ga ik door. Om aan de zijlijn te staan naast iemand die zo diep zit, dingen ziet die er niet zijn en stemmen hoort in het hoofd, dat is zwaar. Maar ook dát is vastgelegd in de song", klinkt het.

4 februari 2024
Marc Alenus