Young Foxes - Good For Nothing

Young Foxes - Good For Nothing

Wat zit er in het water in Wetteren?

Ofwel is er niets te doen in Wetteren en kruipt daarom de jeugd massaal samen in een muziekhok, ofwel zit er iets in het water. Gairy Humbal, Delta Crash, Project Basement, The Leslies, Project Manhattan, The Grassroots Movement, Dorian & The Grays en Lefwerk. Allemaal delen ze het postnummer met Young Foxes, een vers nest rekels dat stomende bluesrock maakt.

Vorig jaar brachten ze al de single Self Control uit en nu zijn ze terug met Good For Nothing, een nummer waarmee ze pas echt hun tanden laten zien. Dat deden ze eerder al met succes op enkele lokale talentenjachten als Student-rock Rally, Bruudruuster Rock en Lodejo Rock Rally. Telkens mochten ze een trofee naar het nest meenemen.

Good For Nothing heeft alles om het gaspedaal van je wagen - op weg tijdens een essentiële verplaatsing uiteraard – wat dieper in te drukken: heerlijk schreeuwerige zang, een pulserende bas, een jagend orgeltje en zowaar ook harmonieuze koorzang. Laat je dus niet foppen door de schattige baby op de hoes of de lome intro, want eens deze zelfverklaarde brave jongens van jetje geven, zijn ze blijkbaar niet te stoppen.

De eerstvolgende shows zijn gepland voor 26 juni (Verkennersfest in hometown Wetteren) en 10 juli (B52 te Ichtegem). Je zal ons eens daarheen zien scheuren als COVID-19 van de baan wil gaan.

1 april 2020
Marc Alenus