Zuui - Distant Interior

Zuui - Distant Interior

De zevenentwintigjarige Brusselse deelt de details van debuut-ep ‘In Silhouette’.

Muzikante, zangeres, componiste en producer Zoë-Louise Estève staat in de muziekwereld bekend als Zuui. Met Distant Interior lost ze een eerste single van ‘In Silhouettet’, de ep die in september uitkomt.

“I've been hard at work since Covid and have committed not to pass up this opportunity. I am delighted to share the first of the six songs from my debut EP, expanding my inner and musical world in many different ways. I look forward to playing these songs live eventually”, zegt Zuui.

Met fluwelen stem zingt ze over donkere geluidsgolven en soulvolle beats die invloeden van zowel donkere pop, triphop en ambient verraden. Tussendoor zijn ook inventieve en bizarre geluiden te horen die ze opnam in de natuur en die lijken op borrelend water, wolven en walvissen. Het resultaat klinkt vloeiend en spannend.

De video toont de zangeres, gehuld in wapperende kleedjes die styliste Leila Nour Johnson voor haar uitzocht. De zangeres voert rivierrituelen uit en dwaalt door de natuurlijke vlaktes van de bergen in de regio van haar oorsprong. De lijnen tussen lichaam en omgeving vervagen.

‘In Silhouette werd gecomponeerd, uitgevoerd en geproducet door Zuui. De opnames vonden plaats in de Rare Sound Studio in Brussel. Öspiel deed de mix en de mastering werd gedaan door Enyang Urbiks. Tiago Biscaia creëerde het artwork. Voorbestellen kan vanaf volgende maand via http://zuui-music.com

‘In Silhouette’ Tracklist:

1. Distant Interior
2. Between Two Waters
3. Seeds of Doubt
4. Towards Totality
5. Labyrinth
6. Step Into Liquid

8 mei 2021
Marc Alenus