Gregor St. John - 'Wisdom'

De singer-songwriter Gregor St. John is volgens de bio op zijn website een druk baasje. Naast eco-activist is hij ook nog bezeten door het planten van bomen. De opbrengst van zijn minialbum ‘Wisdom’ gaat dan ook naar organisaties over de hele wereld die zich daarmee bezighouden. Maar genoeg gelul over de natuur, want daar zijn andere websites voor. Dus naar het schijfje in kwestie.

Gregor St. John - 'Wisdom'

Het begint helemaal niet verkeerd met Empathy, een ietwat mistroostig en duister liedje dat door de Gregoriaanse gezangen in het refrein iets middeleeuws heeft, iets dat had kunnen staan op ‘The Courage of Others’ van Midlake. Het daaropvolgende No More War is daar eveneens van voorzien, hetgeen ervoor zorgt dat de fragiel gezongen stukken van Gregor St. John voor contrast zorgen. Erg fraai.

Het titelnummer van ‘Wisdom’ zit qua arrangementen ook nog goed in elkaar. De subtiele strijkers, roffelende drumtrack en mininmale pianopartij werken goed, maar de tekst is iets te happy en de boodschap van wijsheid ligt er iets te dik bovenop.

Helaas weet Gregor St. John verder niet meer te overtuigen. Liedjes als Oneness Jam, I Am Your Father en In The End kabbelen te veel voort en de zang in laatstgenoemde zorgt vooral voor irritatie. Zonde, want de meerstemmig gezongen outro laat horen dat St. John het zeker in zich heeft.

We raden de beste man wel aan om door te gaan zodat hij zich nog verder kan ontwikkelen. Want Gregor St. John heeft veel meer in zijn mars dan hij op ‘Wisdom’ laat horen. Ons advies is dan ook om zich te blijven ontwikkelen. Als dan een demo of minialbum op de deurmat belandt van bijvoorbeeld een Ethan Johns, dan zou het zomaar kunnen dat wij nog van deze meneer gaan horen!

11 april 2018
Gregor Dijkman