OK Panda - 'Perspectives'

OK Panda - 'Perspectives'

Nog altijd bereiken ons plaatjes die een kiem hebben in de lockdowns. 

OK Panda mag zich met recht en reden een lockdownband noemen. Dit elektropoprockkwartet uit Brussel werd opgericht in december 2020 door Aurélien Genot (bas), Vincent De Puydt (lead gitaar), Alexis André (synth en gitaar) en Till De Saeger (zang en ritmegitaar). Hoewel de beslissing tot oprichting gemaakt werd aan de oevers van een visvijver, moesten ze de eerste zes maanden van het bestaan communiceren via videobellen. Zo schreven ze samen de nummers die daarna opgenomen werden in de studio.

De band dook op onze radar op met de singles die de ep vooraf gingen. En dan vooral met Gone Love, één van de songs die aan de basis lagen van deze ep (de andere, Up The River staat er niet eens op). Gone Love deed ons denken aan Ou Est Le Swimming Pool, ook een band die eightiessynths, pulserende ritmes en melancholie aan elkaar koppelde tot de zanger er op Pukkelpop 2010 veel te vroeg een einde aan maakte.  

Het unieke aan OK Panda is dat de band bestaat uit vier mensen, die zelf naar rock luisteren, terwijl ze toch synthpop maken. Dat hoor je vanaf de openende intro waarin toch af en toe een gitaar van onder het synthtapijt komt duiken. Ook in War On Radio en afsluiter Enough klopt dat rockhart, maar de band durft ook funky baslijnen (Dorothy) te gebruiken en elementen uit Britpop. Gelukkig was er Alexis André van 4th Dimension om al die verschillende perspectieven naadloos aan elkaar te koppelen.

Meteen hebben we ook een deel van de titel van de ep verklaard, maar er zit nog meer achter. De band merkte dat ze zelf erg positief waren tijdens de pandemie, terwijl andere mensen negatiever werden. Ook deze verschillende perspectieven vertaalden zich naar de muziek.

Aangezien de band eigenlijk al een twaalftal nummers had om uit te kiezen voor deze ep, verwachten we redelijk snel een opvolger. Het toekomstperspectief voor deze band ziet er roze uit!

9 januari 2023
Marc Alenus