Best Kept Secret Festival - Fotoreportage dag 3

Hilvarenbeek (NL), 7 juni 2024 - 9 juni 2024

Best Kept Secret Festival - Fotoreportage dag 3

Onder een stralende zon trok (ku) ten strijde voor de finale dag.

Starten deed hij met Pip Blom, een Amsterdamse indierockband met een behoorlijke internationale fanbase. Een podium openen op een zondag is niet altijd eenvoudig, maar tent Two stond redelijk goed gevuld. Jockstrap zorgde vervolgens voor de elektrobeats.

De One main stage werd op zondag geopend door Warhaus. Niet te vroeg pieken moeten die gedacht hebben. Terug naar tent Two. The Haunted Youth had daar geen oren naar. Gewoon stevig er tegenaan. Geen namiddagdipjes toegelaten. Dat was evenmin het geval bij de Australische Amyl And The Sniffers. Glampunk overgoten met wat VS trailerparktrash. Gewoon gaan en niet achteromkijken.

In de vroege avond had Best Kept Secret Tamino op de One main stage gezet. Binnen de kortste keren ontstond er een gigantische moshpit: crowdsurfers werden op handen over het publiek gedragen, in de eerste rijen werd er synchroon geheadbangd. Een uitzinnig publiek dat wild om zich heen sloeg, dat hadden we graag gezien, maar het werd een ingetogen set waarbij de ondergaande zon nog zorgde voor een feeƫriek effect.

PJ Harvey stond erop om niet op de grote One stage op te treden, maar te kiezen voor de intiemere sfeer van tent Two. Mission accomplished. De One werd op zondag afgesloten door Justice, die er voor zorgde dat Hilvarenbeek en omstreken tijdens het opstreden zonder elektriciteit zat, gezien de imposante lichtinstallatie en productie, waarvan de heren zich voorzien hadden.

Best Kept Secret '24 - dag 3

10 juni 2024
Karel Uyttendaele