Meskerem Mees - De eerste schuchtere stappen naar eeuwige roem

N9, 26 juli 2020

Meskerem Mees</b> - De eerste schuchtere stappen naar eeuwige roem

Op de zoektocht naar de perfecte concertlocatie in deze rare tijden stuitten we deze zomer al enkele keren op de gezellige zomerbar ‘In Den Gevloerden Bos’ in Eeklo, alwaar N9 enkele fijne concertnamiddagen organiseert. Meskerem Mees mocht deze keer de zachtmoedige stem en bijhorende uitstraling in de strijd gooien om het publiek te ontroeren.

Op bedeesde, maar kordate wijze sprak Meskerem Mees het publiek toe bij het betreden van het podium. Met diezelfde, zachtmoedige stem deed ze de toeschouwers al vanaf de eerste song wegzweven. Bovendien speelde de jongedam een aardig potje akoestische gitaar en liet zij zich bijstaan door celliste Febe Lazou, wiens inbreng een duidelijke meerwaarde bleek. Vaak kon je een speld horen vallen in de zaal – of in dit geval op het grasveld – en die intimiteit werd enkel verstoord door een daverend en gemeend applaus na elke song.

Een routineuze set was het geenszins, ook al leek midden het concert alles een beetje te verzanden in gezapige eentonigheid. Maar van echte verveling was er nergens sprake. Elk haartje op je armen kwam recht wanneer de magische kruisbestuiving van die warme stem versmolt met wonderbaarlijke celloklanken.

Uiteraard mocht single Joe niet ontbreken. Ook live zorgde die voor kippenvel. Maar het meest opmerkelijke moment kwam er toen het duo aan het einde van de set even de teugels vierde en zowaar even ging experimenteren en zelfs alle registers opengooide. Het was daar dat we een artieste aan het werk zagen, die duidelijk veel meer in de mars heeft dan enkel lieflijke liedjes.

Het eindpunt is hier nog lang niet bereikt. Zoals een boom in het bos, ooit begonnen als een klein twijgje, mits de juiste voeding en zorg kan uitgroeien tot een volwaardige kolos, zo zien we ook in deze artieste enorm veel potentieel, als ze gewoon maar de kans krijgt om te groeien. Op haar eigen tempo wel te verstaan. 

In augustus organiseert N9 nog zomerbarconcerten. Daarover vind je hier meer

Meskerem Mees @ Den Gevloerden Bos - N9 26/7/2020

28 juli 2020
Erik Van Damme