Starsailor - Quod erat demonstrandum

La Madeleine, 12 april 2024

Starsailor - Quod erat demonstrandum

Met een “Merci and dankjewel, Brussels”, nam Starsailor afscheid van La Madeleine in Brussel. Ze sloten in de hoofdstad de Where The Wild Things Grow Tour, zo genoemd naar de gelijknamige nieuwe plaat, af. De tour voerde hen de voorbije weken door de UK, Nederland en dus ook door ons landje. Dat ze nog steeds populair zijn bij ons, hoeft geen betoog. La Madeleine gonsde van de gezellige drukte op een zonnige lentedag.

 

Opener The Man Up North komt uit het niet zo hoge noorden van Brussel. Thuisbasis Leuven is niet zo ver uit de buurt. Stevige eightiesgitaren met fijne elektronica die lekker weghapt. Voeg daarbij stevige vocalen van de frontman en we horen vroege Editors en Interpol voorbijkomen. Geen kwade referenties. Met extra punten voor de tweede stem van Charlotte Marsan, die de nodige verluchting bracht in de soms zware nijdige nummers.

Starsailor kreeg assistentie van een tweede gitarist, die ook meewerkte aan de nieuwe plaat. Het gaf de nummers een extra stevige hook mee. Beginnen deed Starsailor met het nieuwe nummer Into The Wild en dat liet meteen het beste vermoeden. De jongens hadden er zin in. Het viel op dat de nieuwe nummers zich best staande hielden tussen het hitgeweld, dat Starsailor in de loop der jaren bijeengespeeld heeft, waaronder Poor Misguided Fool en Alcoholic. Ze klinken nog even onstuimig en okselfris als op de debuutplaat ‘Love Is Here’ uit 2001.

Nieuwe nummers als After The Rain, Better Times en titelnummer Where The Wild Things Grow werden afgewisseld met oudere nummers als Fever, Lullaby of Best Of Me. De “Belgian hit” Tell Me It's Not Over opende een triootje waarmee het publiek definitief al zingend en dansend uit het dak ging. Four To The Floor opende dan weer de dansvloer, maar Silence Is Easy klaarde de klus helemaal. Het nieuwe Heavyweight en Good Souls (“Thank goodness for the good souls / that make life better”) mochten de avond en deze tour afsluiten.

Starsailor maakte er weer een magisch avondje van. Wij Belgen houden van Starsailor en dat gevoel is wederzijds, wat vanavond nog maar eens werd bewezen.

Starsailor, The Man Up North @ La Madeleine - 12/4/24

15 april 2024
Patrick Van den Troost