Aan het haardvuur met The White Stripes

The White Stripes splitten in 2011, vier jaar na het laatste album van het duo, ‘Icky Thump’. Dit jaar kwam er een ‘Greatest Hits’ en daar is nu een extraatje bij.

The White Stripes hebben een negentig minute durende kerststronkvideo gemaakt. Het is eens iets anders dan de zoveelste herhaling van ‘The Sound Of Music’. In de video kan je de grootste hits van het duo horen e nook akoestische tracks, b-kantjes en het kerstnummer van de band: Candy Cane Children.

De video is gemaakt door Noah Sterling en bevat verschillende animaties die in loop werden gezet variërend van een onschuldig beeld van twee oudjes bij het vuur dat tv kijkt met de huisdieren op schoot (katten, wasberen en een volgzame poema), tot griezeliger shots van demonen die uit de muren komen, een naakte, graatmagere man die het avondeten klaarmaakt in zijn grot met kerstthema en een yeti die het nieuws checkt op zijn mobieltje. Alles natuurlijk badend in  de beruchte esthetiek van de band met enkel de kleuren zwart, wit en rood (en grijs).

25 december 2020
Marc Alenus