Aftellen naar tweede Luminous Dash Festival

Na een eerste geslaagde editie eerder dit jaar, staan onze collega’s van Luminous Dash weer klaar om de Kinky Star te Gent over te nemen. Op 2 december wordt iedereen met een voorliefde voor inlandse indie verwacht op de Gentse Vlasmarkt voor een gratis mini-festival met drie bands.

Om half tien begint INDIANS, een project van Philippe Gunst en onze ex-medewerker Peter Lissens er aan. Beide muzikanten zijn ook betrokken bij Curtis, volgens velen de beste Joy Division tribute-band van dit moment. Met INDIANS proberen de twee een andere draai te geven aan nummers van Joy Division, New Order en David Bowie.

Een uurtje later slaat Tokota een vat aan uit de 90’s. Zelf noemen ze Sparklehorse en Dinosaur Jr. als invloeden aan en dat levert een harde indiesound met grungesmaak op. En tja als de broertjes Reid van The Jesus & Mary Chain deze band zelf kozen als hun voorprogramma, dan kan je niet missen.

Headliner van het tweede Luminous Dash Festival is Heisa. Vorig jaar mochten ze blinken van trots als voorprogramma van Sophia en nu zijn ze klaar voor een rol als hoofdact.  

21h30 – 22h10 INDIANS
22h30-23h10 TOKOTA
23h40-00h30 HEISA
00h30 – ? AFTERPARTY

14 november 2017
Marc Alenus